• KULLIYYAH
 • KULLIYYAH
 • TEKNOLOGI DAN MULTIMEDIA KREATIF
 • No events
 • icmslpte-cutie-Klinik PanelPortal Pelajare-Pay SlipPermohonan Online (U)Permohonan Online (P)DirektoriDownloadPerjawatanSemak Permohonan
 • Pengenalan Kulliyyah Teknologi dan Multimedia Kreatif


  Kulliyyah Teknologi dan Multimedia Kreatif (KTMK) merupakan sebuah pusat pengajian yang baru ditubuhkan pada awal tahun 2015. Kulliyyah ini dahulunya dikenali sebagai Kulliyyah Kejuruteraan dan Teknologi Maklumat (KKTM) telah ditukar nama setelah mendapat kelulusan ahli-ahli senat pada Mesyuarat Senat Kali Ke-63 (01/2015), Kolej Universiti Insaniah. Kulliyyah ini pada asalnya merupakan gabungan tiga buah kulliyyah iaitu Kulliyyah Kejuruteraan dan Teknologi (KEIT), Kulliyyah Teknologi dan Sains Maklumat (KTSM) dan Kulliyyah Multimedia dan Kreativiti (KMK). Gabungan tiga kulliyyah ini telah membentuk satu kulliyyah yang baru iaitu Kulliyyah Kejuruteraan dan Teknologi Maklumat (KKTM). Kulliyyah ini terdiri daripada tiga bidang utama yang menawarkan program-program di peringkat ijazah sarjana muda dan diploma. Pengkhususan program-program yang ditawarkan lebih tertumpu kepada bidang kejuruteraan elektrik dan elektronik, teknologi maklumat dan multimedia kreatif.

   
 • Bachelor Degree of Information Technology

  • Able to apply IT knowledge in their professional careers
  • Practice supportive leadership roles on multidisciplinary teams, communicate
   effectiveness and engage in life-long learning to remain current in their profession.
  • Practice high standard of ethical conduct, incorporate societal needs and constraint
   in their professional endeavor.
  • Able to apply the computer networking principles and knowledge to achieve high
   level of technical expertise so that they are able to succeed in computer networking
   positions and in other fields the choose to pursue (Networking).
  • Able to apply the concept and theories of multimedia practices for art and design
   and deployment of multimedia in multimedia industry to achieve high level of
   creative and innovative skills so that they are able to succeed in any multimedia
   positions and in other fields they choose to pursue (Multimedia Technology).
  • Able to support the development of e-commerce systems and solutions in business
   including internet marketing, systems analysis & design, knowledge of programming,
   databases for e-commerce (E-Commerce).

  Diploma in Information Technology

  • Be able to apply the principle of IT, Mathematics, Scientific knowledge to solve
   problem appropriate to industry.
  • Be able to exhibits team work and effective communication skills.
  • Be able to apply ethical and Islamic values in society and working environment.
   
 •  

   
 •  

  KULLIYYAH TEKNOLOGI DAN MULTIMEDIA KREATIF
  Tel : 04 415 5000 / 5442 Fax : 04 415 5443
  Email : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   BILGAMBARNAMA JAWATAN EXT EMAIL 
   1 hanif MOHD HANIF BIN MOHD ALI DEKAN  5441 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   2 aswad MOHD ASWAD BIN AMAT MUSHIM TIMBALAN DEKAN  5445 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   3 ktmk izril MOHAMAD IZRIL BIN ISHAK KETUA JABATAN TEKNOLOGI MAKLUMAT  5447 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   4 khairul KHAIRUL AZHAR BIN AZMI KETUA JABATAN MULTIMEDIA KREATIF  5446 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   5  hanizan DR. HANIZAN SHAKER BIN HUSSAIN PENSYARAH KANAN   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   6 FARAHIZA FARAHIZA ZAIHAN BINTI AZIZAN PENSYARAH   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   7 ainul AINUL MAULID BIN AHMAD PENSYARAH   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   8 ktmk rahmah NUR RAHMAH BINTI ZULKIFLI PENSYARAH   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   9 hilal MOHD HILAL BIN MUHAMMAD PENSYARAH   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   10 zulhazlin ZULHAZLIN BIN ABAS PENSYARAH   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   11  kakwan WAN MAHANI BINTI ABDULLAH PENSYARAH   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   12 zaila NORZAILA BINTI MOHAMAD NOR PENSYARAH   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   13 muazah MU'AZAH BINTI MD AZIZ PENSYARAH   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   14  izzal IZZAL KHAIRI BIN RAMLI PENSYARAH   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   15  sufyan MOHD SUFYAN BIN SULAIMAN PENSYARAH   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   16 SHAHRIZAN MUHAMMAD SHAHRIZAN BIN SHAHRUDIN PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN SISWAZAH   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   17  suhada NOOR SUHADA BINTI AHMAD PEGAWAI PENDIDIKAN PENGAJIAN TINGGI   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   18 n AN NUR AIMI BINTI AINUN MUSIR PEGAWAI PENDIDIKAN PENGAJIAN TINGGI   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   19  marnis MARNI SUHAELA BT. ZULKIFLI PEGAWAI PENDIDIKAN PENGAJIAN TINGGI   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  KAKITANGAN PEJABAT
  1  yasir MOHD YASIR BIN YAHYA PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN / OPERASI) 5448 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  2  najdah NAJDAH BINTI ABDUL SAMAT PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN / OPERASI) 5442 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   
 • Aktiviti KTMK

  Majlis Menandatangani MoU bersama Les Copaque dan MaiREKA (22 Mei 2017), Hotel Grand Alora, Alor Setar, Kedah.

  Klik disini untuk gambar selanjutnya #KTMK

   
 • Kulliyyah Teknologi dan Multimedia Kreatif

  Kolej Universiti Insaniah,
  09300 Kuala Ketil
  Kedah Darul Aman, Malaysia

  Tel : 04-415 5442 (ext: 5448/5449)