• JABATAN
 • JABATAN
 • PENDAFTAR
 • icmslpte-cutie-Klinik PanelPortal Pelajare-Pay SlipPermohonan Online (U)Permohonan Online (P)DirektoriDownloadPerjawatanSemak Permohonan
 • Menurut Akta Universiti dah Kolej Univertsiti 1971 , Pendaftar bermaksud ‘Pendaftar , atau Ketua Jabatan dalam Universiti yang menguruskan hal sumber manusia , hal akademik atau hal pentadbiran umum dan termasuklah mana – mana orang lain dengan gelaran apa jua disebut , yang dilantik ke jawatan sepenuh masa yang diwujudkan dan dinamakan seperti itu oleh Status atau selainnya.

  Jabatan pendaftar merupakan tunjang utama kepada pentadbiran Kolej Universiti INSANIAH (KUIN). Selain menjadi pusat pengurusan sumber manusia , Jabatan Pendaftar juga merupakan pusat pengurusan sumber maklumat dan pusat pengurusan pentadbiran.

  Jabatan pendaftar telah memainkan peranan penting dalam menggerakkan segala aktiviti pengursan dan pentadbiran Univerisiti. Adalah menjadi hasrat jabatan ini, untuk sentiasa memberi khidmat yang terbaik bagi setiap pelangganya , dengan harapan dapat membantu Universiti mencapai objektif untuk menjadi sebuah Universiti Islam terbaik di peringkat dunia. 

   
 • Objektif
   
  Merancang dan melaksanakan program – program pengurusan sumber manusia bagi melahirkan kakitangan yang berkualiti.
  Aspek kebajikan turut merupakan perkara dititikberatkan.

  Untuk bertindak sebagai satu pusat pengurusan maklumat bagi mengumpul dan menganalisa semua maklumat berkaitan dengan kakitangan dan pelajar dalam membantu INSANIAH membuat keputusan terhadap sesuatu dasar- Menjadi nadi kepada pentadbiran INSANIAH yang mana segala aktiviti pengurusan dan pentadbiran INSANIAH dirancang dan digerakkan melalui jabatan ini.

  VISI

  Menjadi pusat rujukan kecemerlangan pentadbiran dan pengurusan universiti

  MISI

  Memastikan perkhidmatan pengurusan sumber manusia dan pengurusan  organisasi mempunyai organisasi yang sempurna dari segi struktur , system dan prosedur yang saling bersesuaian melalui pengembelingan modal insan yang berkesan.

  MATLAMAT

  Menjadi sebuah pusat pengurusan sumber manusia dan pengurusan sumber maklumat serta pengurusan pentadbiran yang cekap dan berkesan selaras dengan keperluan pelanggan.

   
 • -

   
 •  

  JABATAN PENDAFTAR
  TEL : 04-415 5000 | FAKS: 04-415 5029
   BILGAMBAR NAMA JAWATAN EXT EMAIL 
  1  Registrar Pic HAJI ABDULLAH BIN HASHIM PENDAFTAR 5026 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  2 sobriabdullah MOHAMAD SOBRI BIN HAJI ABDULLAH PEMBANTU TADBIR (P /O) 5028 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

   

   BILGAMBAR NAMA JAWATAN EXT EMAIL 
  3   MOHAMAD SAYUTHI BIN SANUSI TIMBALAN PENDAFTAR   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  4   ISMAHAIRANI BIN ISMAIL PEMBANTU TADBIR KANAN   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

   

  PERUNDANGAN DAN INTERGRITI
   BILGAMBAR NAMA JAWATAN EXT EMAIL 
  5   SHAHZATUL SHIMA MOHD YUSOFF PEGAWAI UNDANG-UNDANG   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  6 mariah NORKHOMARIAH MOKHTAR SETIAUSAHA PEJABAT   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

   

  OPERATOR
  TEL : 04-415 5000 / 5044 / 0 / 700
   BILGAMBAR NAMA JAWATAN EXT EMAIL 
  7   MASHIZA SHAMZURA BINTI DIN PEGAWAI KHIDMAT PELANGGAN 0 / 700  

   

  PENGURUSAN SUMBER MANUSIA
   BILGAMBAR NAMA JAWATAN EXT EMAIL 
  8  marwan MOHD. MARWAN BIN MOHD SALLEH PENOLONG PENDAFTAR 5030 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  9  shida ROSHIDA BINTI ABDUL RAZAK PEMBANTU TADBIR (P/O) KANAN 5033 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  10  bariah SABARIAH BINTI JUSOH PEMBANTU TADBIR (P/O) KANAN 5033 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  11  muni MUNIRAH BINTI ZAKARIA@HAMZAH PEMBANTU TADBIR (P/O)  5034  Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  12  shahida NURUL SYAHIDA BINTI ZAITON PEMBANTU TADBIR (P/O)  5034 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  13  muzani MUHAMMAD MUZANI BIN AHMAD PEMBANTU TADBIR (P/O)  5034 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  14  aishah SITI NOR 'AISHAH NASIHA BINTI ABIDIN PEMBANTU TADBIR (P/O)  5034 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

   

  PENTADBIRAN /GOVERNAN & IMIGRASI
   BILGAMBAR NAMA JAWATAN EXT EMAIL 
  15  kamaliah KAMALIAH BINTI OSMAN PEGAWAI EKSEKUTIF 5027 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  16   HASLIZA BINTI ABU HASSAN PENOLONG AKAUNTAN KANAN   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  17   NOR AZAH BINTI AZIZAN PEGAWAI KHIDMAT PELANGGAN   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  18  tah MARSHITAH BINTI MAKHTIAR @ MAHADZIR PEMBANTU TADBIR (P/O)  5035 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  19  nurulPsm NURULL HAIDA BINTI MOHD MOKHTAR PEMBANTU TADBIR (P/O)  5035 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  20  najwa NAJWA BINTI SAAD PEMBANTU TADBIR (P/O)  5032  Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  21  aziziahmad MOHD AZIZI BIN AHMAD PEMBANTU AM PEJABAT 5035 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  22  zul AZIZUL BIN MADAIN PEMBANTU AM PEJABAT 5035 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  IMIGRASI,VISA DAN PERMIT
  23   MOHD SHAHRIZAN BIN ABDUL MUTALIB PENOLONG PENDAFTAR   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  24   MOHD ZAKUWAN BIN MOHD TAMBIDZI PEMBANTU TADBIR  5034 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

   

  PEMBANGUNAN MODAL INSAN
  BIL GAMBAR NAMA JAWATAN EXT EMAIL
  25   MOHD NURULHISYAM BIN MUSTAPA PENOLONG PENDAFTAR 5031 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  26  nad NAZIRAH BINTI ABDUL RAOF PEMBANTU TADBIR (P/O) KANAN 5031 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  27  ct SITI NADZIRAH BINTI MOHAMAD NORIZAN PEMBANTU TADBIR (P/O) 5032 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  28 juliana JULIANA MOHD SALLEH PEMBANTU PERPUSTAKAAN   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.