Diploma In Hotel Management And Halal Food Services (A9946)

Program sepenuh masa ini dicipta untuk melengkapkan pelajar dengan asas pengurusan hospitaliti dan pengetahuan khusus dalam bidang perniagaan hospitaliti berdasarkan pematuhan Syariah.

Pelajar juga berpeluang mempelajari semua kemahiran yang komprehensif dalam pengurusan hotel dan pengurusan katering serta kemahiran peribadi untuk berjaya bermula dari bawah sehingga ke tahap penyeliaan.

Sepanjang tempoh tiga tahun, pelajar akan mempelajari semua aspek utama operasi hospitaliti seperti pengeluaran makanan, perkhidmatan makanan dan tempat tinggal. Kurikulum ini juga memberi penekanan kepada kompetensi yang berkaitan dengan komunikasi yang berkesan, hubungan manusia, keusahawanan dan kepelbagaian budaya.

Apply Online
  • SYARAT KEMASUKAN
    Lulus Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dengan mendapat sekurang-kurangnya 3 kredit termasuk mata pelajaran Bahasa Melayu dan

    Kelayakan-kelayakan lain yang diiktiraf setara dengannya oleh Kerajaan Malaysia.



    International Student

    1. IELTS 4.0/ CEFR A2 or

    2. TOEFL PBT (397) or

    3. TOEFL IBT (30-31) or

    4. CAE (160) (Cambridge English : Advance)/ CEFR B2 or

    5. CPE (180)(Cambridge English : Proficiency) CEFR C1 or

    6. PTE (Person Test of english) (30) or

    7. MUET (Malaysian University English Test) (Band 2)

    • Sektor Perhotelan (Front Office, Housekeeping, Food & Beverage dan Kitchen)
    • Sektor Pelancongan
    • Sektor Perkhidmatan dan Peneyediaan Makanan (Restaurant, Fast Food dan Food Manafacturer)
    • Sektor Kesihatan (Catering Department)
  • Utama
  • Diploma Pengurusan Hotel Dan Perkhidmatan Halal (A9946)