Diploma Pengurusan Hotel Dan Perkhidmatan Halal (A9946)

Program sepenuh masa ini dicipta untuk melengkapkan pelajar dengan asas pengurusan hospitaliti dan pengetahuan khusus dalam bidang perniagaan hospitaliti berdasarkan pematuhan Syariah.

Pelajar juga berpeluang mempelajari semua kemahiran yang komprehensif dalam pengurusan hotel dan pengurusan katering serta kemahiran peribadi untuk berjaya bermula dari bawah sehingga ke tahap penyeliaan.

Sepanjang tempoh tiga tahun, pelajar akan mempelajari semua aspek utama operasi hospitaliti seperti pengeluaran makanan, perkhidmatan makanan dan tempat tinggal. Kurikulum ini juga memberi penekanan kepada kompetensi yang berkaitan dengan komunikasi yang berkesan, hubungan manusia, keusahawanan dan kepelbagaian budaya.

Mohon Online
  • SYARAT KEMASUKAN
    Lulus Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dengan mendapat sekurang-kurangnya 3 kredit termasuk mata pelajaran Bahasa Melayu dan

Kelayakan-kelayakan lain yang diiktiraf setara dengannya oleh Kerajaan Malaysia.

• Nombor Rujukan A9946
    Nombor Siri Sijil 09368
    Nama Kelayakan Diploma Pengurusan Hotel dan Perkhidmatan Makanan Halal
    Tarikh Akreditasi* (dd/mm/yyyy) Mulai 11/07/2013