KUIN Promosi Program Pascasiswazah di Indonesia

INDONESIA – Setelah berjaya dalam misi kembara promosi Kolej universiti INSANIAH (KUIN) di Thailand, KUIN mengembara ke sempadan Indonesia untuk misi yang sama di beberapa pusat pengajian di Jawa Barat, Bogor dan Jakarta. KUIN menawarkan pakej istimewa untuk 9 program pascasiswazah seperti diskaun 50 peratus yuran pengajian dan pengajian percuma untuk semester pertama..

Delegasi KUIN yang diketuai Timbalan Rektor Akademik & Antarabangsa, Prof. Dr. Mohamad Abdul Hamid bersama Timbalan Rektor Pengurusan, Kewangan & HEP, Dato’ Haji Bukhari Abdullah serta beberapa orang pegawai kanan yang lain. Aktiviti kunjungan dan penerangan bermula 31 Oktober sehingga 4 November 2017 di enam institusi pendidikan. Bermula dengan Universiti Ibnu Khaldun dan Sekolah Tinggi Ekonomi Islam (STEI) Tazkia di Bogor pada hari pertama, delegasi kemudiannya bergerak ke Universitas Islam Negeri (UIN) Syarif Hidayatullah dan Sekolah Tinggi Ekonomi & Perbankan Islam (STEBank), Jakarta pada hari kedua. Hari terakhir, delegasi berkunjung ke dua lagi institusi iaitu Sekolah Agama & Tahfiz Darul Mutaqin, Bogor dan Sekolah Agama & Tahfiz Al-Zahra, Tangerang, Jawa Barat.

Penyelaras projek kembara promosi di Indonesia, Dr. Mukhamad Hadi Musolin berkata, " seramai 52 pelajar antarabangsa telah mendaftar di peringkat siswazah dan jumlah tersebut dijangka akan terus meningkat berdasarkan kepada respon yang diterima dalam beberapa siri taklimat".

Selain promosi program, KUIN juga mengambil peluang untuk berbincang kerjasama dua hala dengan institusi-institusi yang dikunjungi khususnya dalam bidang berkaitan latihan dan akademik.
  • Utama
  • Berita
  • KUIN Promosi Program Pascasiswazah di Indonesia

UniSHAMS

Universiti Islam Antarabangsa Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah
09300 Kuala Ketil
Kedah Darul Aman, Malaysia
+6 04 415 5000 Fax 04 415 5050
admin@unishams.edu.my
aduan@unishams.edu.my